De juiste skibril kiezen

pexels-photo-134069

Voor velen is het momenteel vakantie, wat rond deze tijd van het jaar vaak betekent: wintersport! Het kiezen van een goede skibril is erg belangrijk. Wij geven je wat tips zodat je weet waar je op moet letten!

1. Zoek de juiste pasvorm bij je ski helm
Je past een nieuwe skibril altijd met je ski helm op. Wanneer je skibril niet goed aansluit op je helm, zit het niet lekker. De skibril kan de helm omhoogduwen of wordt door de helm op je neus gedrukt. Belangrijk! Zorg dat de skibril goed aansluit op je helm, zodat er geen ruimte ontstaat bij je voorhoofd. Hierdoor kunnen kou en sneeuw doordringen.

2. Pasvorm is belangrijk
Als je niet doorhebt dat je een skibril draagt, dan weet je dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Hoe zachter het schuim aan de binnenzijde van de bril des te comfortabeler op je gezicht. Laat de band van de bril over je helm lopen zoals je dat ook zou doen tijdens het skiën. Het is niet goed als de bril te hard tegen je gezicht drukt, dan is de band van de bril te klein.

3. Lenzen en je gezichtsveld
Wie een bril draagt, houdt zijn bril liever niet op onder de skibril, dit zit namelijk erg onhandig! Al eens gedacht aan daglenzen? Zo kun je skiën zonder bril! Let bij het passen van een nieuwe skibril op of je gezichtsveld niet wordt verkleind. Als je opzij kijkt, moet je de bril niet of nauwelijks zien. Zie je vooral de zijkant van de skibril, dan is de bril te smal. Skibrillen met een sferische (bolle) lens bieden het grootste gezichtsveld. Kijk bijvoorbeeld eens bij het brillenmerk Oakley.

4. Welke lens bij welk weertype
Belangrijk is de kleur van de lens. Is het bewolkt, dan wil je dat de lens veel licht doorlaat. Is het zonnig dan willen we juist dat er veel licht wordt doorgelaten. Over het algemeen geldt: hoe meer zon, hoe donkerder de lens, en hoe slechter het weer, hoe lichter de lens. Gele en oranje lenzen laten veel licht door, waardoor je meer contrast ziet op de piste. Een skibril met deze kleur glazen is dus uiterst geschikt voor bewolkte dagen of dagen waarop het sneeuwt. Minder licht doorlatend zijn bruine en zwarte lenzen. Perfect dus voor zonnige dagen. Nog meer bescherming heb je met een spiegelcoating. Door deze coating wordt het zonlicht weerkaatst waardoor zonnestralen niet tot je ogen kunnen doordringen. Rond deze tijd van het jaar, rond de voorjaarsvakantie dus, doe je er verstandig aan om een donkerdere lens te kiezen.

5. Hoe kijk je met de bril in de zon?
Loop tijdens het passen naar buiten. Op die manier kun je de skibrillen het beste beoordelen.

Veel wintersport plezier!

Opmerkingen

opmerkingen